Après-Baschet

— Foredrag med Martí Ruiz i Carulla —

Foreddrag med Martí Ruiz i Carulla, Statens Værksteder for Kunst, 15. maj 2023


Dr.Martí Ruiz i Carulla er professor og forsker ved Faculty of Fine Arts, University of Barcelona.

Ved foredraget fortæller Martí om Baschet-brødrenes historie og essentielle bidrag til musikvidenskaben. Arrangementet holdes på Statens Værksteder for Kunst.

Det vil også være muligt at se et ny après-Baschet-instrument i sin vorden på metalværkstedet, hvor billedkunstner Barbara Skovmand er i færd med at bygge sin tredje après-Baschet klangskulptur under vejledning af Martí Ruiz i Carulla og Rafael Cañete Fernández.

François Baschet (billedhugger) og Bernard Baschet (ingeniør) skabte fra 1950’erne innovative lydskulpturer og musikinstrumenter, såsom den oppustelige guitar og ‘krystal-Baschet’en’, hvilket gav dem en status som lydskulpturens pionerer.

Baschet’s system i anvendt akustik forbinder lydens morfologi med lydkildens materiale, form og aktiveringsmodus. Et intuitivt system, der endnu i dag gør os i stand til at analysere vibrationsadfærden af et hvilket som helst lydobjekt og bidrager til skabelsen af nye instrumenter og lydskulpturer.


Date: Monday 15th of May 2023

Time: 14.00 - 15.30

Location: Statens Værksteder for Kunst

Language: English

Free entrance

Reservation is required via tilmelding@svfk.dk


This talk is organized in collaboration with KKT - Kommunal Kunst og Teknik and Statens Værksteder for Kunst.


About the artist:

Martí Ruiz i Carulla

Født 1982, Barcelona / Olost del Lluçanès / 関西

Lydkunstner. Oprindeligt specialiseret i skulptur og tegning og har en nysgerrighed omkring alt, hvad der er auditivt.

Universitetsprofessor og forsker ved Sound Art Laboratory siden 2008, koordinator for UB Baschet Sound Sculpture Workshop, arbejder med anvendt akustik til skabelse af objekter og interaktiv lydskulptur til inklusiv deltagelse. Hans intensive arbejde har affødt arbejdslegater og rejser til Argentina, Brasilien, Mexico, Californien, Rusland, Kina, Japan m.fl.

Multiinstrumentalist. Uddannet guitarist, spiller på diverse strengeinstrumenter og har en passion for barokken. Han nyder også at arbejde på slagtøj af enhver art, især fundne eller konstruerede genstande (kobjælder, fliser, modificerede stemmegafler, slæbte stole ) og skulpturer, som ingen rigtig ved endnu, hvordan man spiller.